BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Viščiukas su rozmarinais ir mėsos sulčių padažu

Su Šv. Kalėdom visus! Šios nuostabios šventes proga norėčiau pasidalinti su jumis nepaprastai skanaus ir paprasto viščiuko receptu. Taip pat prie šio viščiuko siūlau pasigaminti mėsos padažo ir viską patiekti su orkaitėje keptomis daržovėmis, kurių receptą įdėsiu kiek vėliau. Rozmarinai - dominuojanti žolelė šiame patiekale, tačiau jeigu jų nemėgstate, drąsiai galite pakeisti kažkuo kitu.

Jums reikės:

Viščiukui:

  1. 1 viščiuko (1-1.5 kg)
  2. 50 gr minkšto sviesto
  3. 1 galvutės česnako
  4. 1 svogūno
  5. 1 arbatinio šaukštelio džiovintų rozmarinų
  6. 2 šakelių šviežių rozmarinų
  7. Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  8. Šiek tiek alyvuogių aliejaus

Mėsos sulčių padažui:

  1. Apie 300 ml mėsos sultinio
  2. 2 valgomųjų šaukštų miltų

Gaminimo eiga:

  1. 2/3 česnako galvutės nulupti ir smulkia sukapoti. Į sviestą suberti česnaką, džiovintą rozmariną šiek tiek maltų pipirų ir viską gerai išmaišyti rankomis.
  2. Gerai išplaukite viščiuką ir nupjaustykit nereikalingą odą. Atsargiai atskirkite viščiuko odą ties krūtinėle ir sugrūskite po ja sviesto mišinį. Švelniai patrinkite, kad sviestas tolygiai pasiskirstytų po oda.
  3. Gerai ištrinkite viščiuko vidų ir išorę druska ir maltais pipirais. Smulkiai sukapokite svogūną ir nulupkite likusias česnako skilteles. Tuomet svogūną, česnaką ir rozmarino šakeles sukiškite į viščiuko vidų, ir užtvirtinkite skylę mediniais smeigtukais.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių C. Skardą ir viščiuką aptepkite aliejumi ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Vis palaistydami išsiskyrusiomis sultimis kepkite 45 min, tuomet viščiuką apverskite ir kepkite dar maždaug 45 min, arba kol įsmeigus peilį bėgs skaidrios sultys. Prieš tiekiant, leiskite viščiukui pastovėti 10 min ir nepamirškit išimti smeigtukų!
  5. Padažą gaminsim viščiukui baigus kept. Paimam skardą, kurioje kepė viščiukas (su visomis sultimis), nugraibom dalį riebalų ir pastatom ant viryklės. Supilame sultinį ir kaitindami gerai nugramdom viską nuo skardos (žinoma, ne degėsius!). Atskiram puodelyje sumaišom miltus ir šiek tiek šalto vandens, kol gausim grietinėlės tirštumo masę, ir supilame į skardą. Viską maišome, kol padažas pradės burbuliuoti ir tuomet nuimame skardą nuo ugnies. Šį mėsos sulčių padažą galima tiekti  (karštą) tiek ant keptos mėsos, tiek ant troškintų daržovių.

Skanaus!

Patarimai:

  • Tikrinant, ar mėsa iškepusi, galima naudoti ir orkaitės termometrą. Tuomet jis, įsmeigus į storiausią viščiuko vietą, turėtų rodyti apie 80 laipsnių C.
  • Jeigu turite laiko, siūlau viščiuką nuplauti, ištrinti druska ir pipirais ir bent valandžiukei padėti į šaldytuvą. Tuomet mėsa bus minkštesnė ir gardesnė.
  • Jeigu kartu ruošiatės tiekti ir orkaitėje keptas daržoves, siūlau po maždaug 30 min viščiuką perdėti ant grotelių, o po jomis pastatyti skardą su daržovėmis. Tuomet daržovės prisigers pasakiško vištienos sulčių skonio ir aromato.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą