BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Orkaitėje keptos daržovės su česnakais ir rozmarinais

Orkaitėje keptos daržovės Lietuvoje, deja, nėra labai populiarios, galbūt todėl, kad jas pagaminti užima kiek daugiau laiko. Tačiau receptas yra tikrai labai paprastas ir rezultatas - vertas tų poros valandų, praleistų virtuvėje. Siūlau šias daržoves tiekti su orkaitėje kepta mėsa (pvz., Viščiuku su rozmarinais).

Jums reikės:

  1. 5 bulvių
  2. 5 morkų
  3. 1 žaliosios cukinijos
  4. 1 saldžiosios paprikos
  5. 2 svogūnų galvučių
  6. 5 česnako skiltelių
  7. Apie 50-70 ml alyvuogių aliejaus
  8. 2 šaukštų balzaminio acto
  9. 3 arbatinių šaukštelių džiovintų rozmarinų arba 3 šakelių šviežių rozmarinų
  10. 1 arbatinio šaukštelio medaus
  11. Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Bulves gerai nuplaukite ir nelupant, supjaustykite skitelėmis (pjaukite išilgai per pusę ir kiekvieną pusę pjaukit į dar 3-4 dalis išilgai). Morkas nulupkite ir supjaustykite stambiais šiaudeliais (maždaug 8 šiaudeliai iš vienos morkos). Visą tai sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 min. Daržovėms išvirus, atidenkite dangtį ir leiskit joms pagaruot bent 2 min.
  2. Kol kitos daržovės verda, supjaustykite svogūnus į stambius ketvirčius, papriką stambiais gabaliukais, o cukiniją - rieklėm. Česnako skilteles nuplaukite.
  3. Supilkite aliejų, actą ir medų į gilų indą. Jei naudojate šviežius rozmarinus, atskirkite lapelius nuo kotelių ir sumeskite į aliejaus padažą (džiovintus rozmarinus tiesiog suberkite ten pat). Suberkite druskos ir maltų pipirų pagal skonį ir viską gerai sumaišykite.
  4. Į aliejaus padažą suberkite apvirtas ir šviežias daržoves bei česnako galvutes. Viską gerai sukratykite ir pamaišykite, kad visos daržovės pasidengtu aliejumi.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Suberkite visas daržoves į skardą ir kepkite apie 1 val. arba kol daržovės įgaus norimą apskrudimo laipsnį.

Skanaus!

Patarimai:

  • Galite naudoti kokias tik norite daržoves (pvz., grybus, pomidorus, ropes ir t.t. ) jums patinkančiomis proporcijomis.
  • Raudoni svogūnai saldesni už baltuosius, tad aš naudojau vieną tokį, vieną tokį.
  • Jeigu nemėgstate bulvių su lupenomis, galite jas nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais (į 4-6 dalis).
  • Šviežią rozmariną galima pakeisti džiovintu, tačiau leiskite jam kiek pabrinkti aliejaus padaže, nes kitaip jis traškės tarp dantų valgant.
  • Jei neturite balzaminio acto, galite jį pakeisti kita rūgštimi, pvz.: vynu, citrinos sultimis, obuolių actu ir t.t. Nesijaudinkite, aitrus acto skonis ir kvapas tikrai nugaruos kepant.
  • Labai skanu, jeigu virš daržovių ant grotelių kepa mėsa ir mėsos sultys laisvai varva į skardą su daržovėmis. Siūlau ruošti ir tiekti su Viščiuku su rozmarinais.

Patiko (8)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą