BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Omletas su daržovėmis

Šįkart siūlau labai paprastą receptuką, kuris tiks tiek sotiems pusryčiams, tiek lengviems pietums. Kadangi esu studentė, tiek laiko stoka, tiek finansai dažnai priverčia gaminant naudoti šaldytas daržoves, tačiau jos skonio tikrai negadina.

Jums reikės:

  1. 2 kiaušinių
  2. Šiek tiek pieno (apie 50 ml)
  3. 3-4 vidutinio dydžio šviežių pievagrybių
  4. Saujos šaldytų daržovių mišinio (šparaginės pupelės, kukurūzai, morkos ir žirneliai)
  5. Maždaug 25 gr gerai besilydančio tarkuoto sūrio
  6. Aliejaus kepimui
  7. Žiupsnelio druskos, maltų pipiru, džiovintų bazilikų ar kitų prieskonių

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia įmuškite kiaušinius į dubenėlį. Supilkite pieną ir paskaninkite druska, pipirais, bazilikais ir kitais prieskoniais pagal skonį. Viską gerai suplakite šakute iki vienalytės masės.
  2. Šaldytas daržoves paruoškite pagal instrukcijas (mikrobangėje arba ant viryklės). Nupilkite vandenį.
  3. Supjaustykite pievagrybius griežinėliais. Įpilkite aliejaus į gerai įkaitintą keptuvę ir iš abiejų pusių apkepkite pievagrybius kol švelniai paruduos.
  4. Ant grybų supilkite kiaušinių mišinį ir kepkite ant vidutinės ugnies kol omleto apačia apkeps. Tuomet atsargiai apverskite ir kepkite dar 2-3 min.
  5. Apibarstykite omleto viršų sūriu ir šaldytom darzovėm. Ant mažos ugnies kepkite dar pora minučių, kol sūris išsilydis. Tuomet ’sulenkite’ omletą per pusę taip, kad daržovės ir sūris būtų viduje, ir patiekite ant lekštės.

Skanaus!

Patarimai:

  • Jeigu nesigavo gražiai apversti omleto, kitą kartą pilkite mažiau pieno. Jeigu omletas suplyšo, nesijaudinkite, visada galite sudėti daržoves ant vienos pusės ir uždengti kita.
  • Prie omleto tinka ir kitos daržovės, pvz.: aš dažnai papjaustau pomidorą ir apkepu jį kartu su pievagrybiais.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą