BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Morkų pyragas su riešutais

Skelbiu savo pirmąjį receptą ir ši garbė atiteko būtent morkų pyragui. Kodėl? Nes tai lengvas, greitai paruošiamas ir sąlyginai sveikuoliškas pyragas, kuris patiks net ir tiems, kurie nemėgsta morkų! Patikėkite, morkų jame beveik nesijaučia, jos tiesiog priduoda pasakišką aromatą ir purią tekstūrą. Svarbiausia, nebijokite eksperimentuoti ir atrasti jums tinkamiausią skonį.

Jums reikės:

  1. 0.5 kg morkų
  2. 4 kiaušinių
  3. Apie 200 gr cukraus
  4. 250 ml augalinio aliejaus (pvz.: saulėgrąžų)
  5. 250 gr miltų
  6. 2 arbatinių šaukštelių valgomosios sodos
  7. 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  8. Žiupsnelio druskos
  9. 2 arbatinių šaukstelių vanilės ekstrakto
  10. 2 arbatinių šaukštelių cinamono
  11. 150 gr riešutų
  12. Šiek tiek aliejaus skardos patepimui

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną.
  2. Nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite morkas. Susmulkinkite riešutus, bet palikite kelis papuošimui.
  3. Įmuškite kiaušinius į didelį indą ir sutrinkite su cukrumi kol gausite vientisą masę. Į šia masę įpilkite aliejų ir vanilės ekstraktą, viską gerai išmaišykite.
  4. Lėtai suberkite miltus (su visais priedais) į kiaušinių-aliejaus masę. Išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.
  5. Į gautą masę suberkite tarkuotas morkas ir smulkintus riešutus, viską dar kartą išmaišykite.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Ištepkite aliejumi maždaug 15×22 cm dydžio skardą. Supilkite pyrago masę į skardą ir papuoškite likusiais riešutais.
  7. Kepkite apie 40-50 min arba kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti prieš pjaustant.

Skanaus!

Patarimai:

  • Tam, kad išgauti tobulą pyrago tekstūrą, siūlyčiau pusę morkų sutarkuoti burokine tarka, o kitą pusę - šiek tiek smulkesne.
  • Kepant šį pyragą aš išbandžiau pekano ir anakardžio riešutus, bet manau, kad tiktų ir kiti jūsų mėgstami riešutai.
  • Nesu saldžių pyragų mėgėja, tad naudoju 200 gr cukraus. Man tokio saldumo pakanka, bet jei norėtumėte saldesnio pyrago, berkite 250-300 gr. Jeigu norite dar labiau pasisaldinti gyvenimą ir neprisilaikote jokių dietų, siūlau pabandyti aptepti atvėsusį pyraga baltu cukraus glajumi.
  • Jeigu mėgstate prieskonius, siūlyčiau naudoti ne tik cinamoną, bet ir žiupsnelį maltų gvazdikėlių, muskato, kardamono ar net imbiero. Išgausit tikrai individualų pyrago skoni.
  • Jeigu naudojate stiklinį kepimo indą, nebūtina tepti jį aliejumi, nes pyragas ir taip pakankamai aliejinis.

Patiko (10)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą