BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Biscotti su džiovintom spanguolėm ir pistacijom

Biscotti (lot. ‘kepti du kartus’) tai kieti itališko stiliaus sausainukai, dažniausiai daromi su riešutais ir džiovintais vaisiais. Jie labai lengvi ir traškūs ir kažkiek primena lietuviškus džiūvesėlius. Mano receptas labai Kalėdiškas, nes šiuose biscotti dominuoja raudona (spanguolių) ir žalia (pistacijų) spalvos. Siūlau valgyti pasimirkant į arbatą.

Jums reikės:

  1. 60 ml alyvuogių aliejaus
  2. 130 gr cukraus
  3. 60 gr džiovintų spanguolių (ar bruknių)
  4. 200 gr išlukštentų pistacijų
  5. 220 gr miltų
  6. 2 kiaušinių
  7. 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  8. 1 arbatinio šaukštelio migdolų esencijos
  9. 2 arbatinių šaukštelių vanilės esencijos
  10. Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Dideliame inde cukrų išsukite su aliejumi kol cukrus ištirps ir gausis vienalytė masė. Imuškite kiaušinius ir supilkite vanilės bei migdolų esencijas. Viską gerai išmaišykite.
  3. Nuolat maišydami lėtai suberkite miltus į skystą masę ir maišykite, kol neliks miltų gumuliukų. Suberkite pistacijas ir spanguoles, ir sumaišykite tešlą rankomis. Tešla gaunasi pakankamai skysta.
  4. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išilgai formuokite du plokštokus ‘kepaliukus’, maždaug 5-7 cm pločio ir 2 cm storio. Kepkite iki 160 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 min arba kol kepaliukai švelniai paruduos. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti maždaug 15 min.
  5. Supjaustykite kepaliukus maždaug 1-1.5 cm storio riekelėmis ir sudėkite šonu ant kepimo popieriaus. Sumažinkite orkaitės temperatūra iki 130 laipsnių C ir kepkite dar 10 min arba kol biscotti bus sausi ir traškūs.

Skanaus!

Patarimai:

  • Tešla labai labai lipni! Prieš maišydami ją ir formuodami kepaliukus būtinai sušlapinkite rankas šaltu vandeniu.
  • Jei nerandate džiovintų spanguolių/bruknių, naudokite džiovintas vyšnias, tik tuomet reikėtų kiek sumažinti cukraus kiekį. Vienintelė vieta, kur Kaune mačiau džiontas spanguoles, buvo Centrinis Turgus Urmo Bazėje.
  • Šiam receptui pageidautina naudoti nesūdytas pistacijas, bet tokias Lietuvos prekybos centruose rasti sunku. Jei jūsų pistacijos sūdytos, tiesiog neberkite druskos į tešlą.
  • Tam, kad iškepę kepaliukai nesutrūkinėtų dėl staigios temperatūros permainos, ištraukę juos iš orkaitės uždenkite rankšluoščiu ir leiskite atvėsti kiek ilgiau, tačiau nepjaustykite visiškai šaltų.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą